BASELAYER

1. BASELAYER

Wordt op de huid gedragen

Functies:

- het lichaam droog houden: door zweet van de huid weg te trekken en door te geven aan de volgende laag

- eventueel warmte geven (summit series)

Materialen:

* Polypropyleen (=polypropeen) = een ultra fijne, uiterst lichte garen, neemt geen water op en is daardoor de snelste vochttransporterende synthetische vezel.

* Merino wol = natuurlijke vezel van het merino schaap, fijner en minder geschubt dan gewone wol. Erg warm, goede vochttransporteerder, natuurlijk anti bacterieel en daardoor ongevoelig voor geurtjes.

Nadeel: langere droogtijd nodig na wassen dan synthetisch stoffen.

* Polyester en polyamide (=nylon) nemen weinig vocht op. Daardoor zijn  ze sneldrogend en verdampt het vocht snel. Maar ze zijn erg gevoelig voor geurtjes.

* Katoen = neemt vocht op en houdt het lang vast. Daarom is katoen niet geschikt in het drie lagen systeem. 

* Mix poly/katoen = goedkoop, maar weinig efficient

 

TNF Baselayers

HyActive is gemaakt van extreem lichte holle polypropyleen vezels, waardoor er een uitermate goede isolatie is zonder extra gewicht.

Holle vezels simuleren de doeltreffendheid van dons. Door de eigenschappen van HyActive wordt het vocht naar de tweede laag getransporteerd, waardoor de huid droog en comfortabel blijft. Het droogt snel, voelt warm aan op de huid en is enorm geurbestendig.

Bovenop dit alles zijn er minder middelen nodig bij de produktie van HyActive, waardoor de impact op het milieu beperkt is.

HyActive eigenschappen:

  • Excellente thermische isolatie
  • Lichtgewicht
  • Snelle vocht afvoer
  • Snel drogend
  • Makkelijk in onderhoud
  • Vlek resistent
  • Hypoalergeen
  • Geur resistent
  • Kleinere impact op het milieu

HyActive t.o.v. andere vezels

Light

HyActive Light ondergoed combineert het ademend vermogen van de holle vezel met een open ‘piquet’ structuur om het vocht transport en de verdamping te verbeteren. Ideaal voor koele tot warme temperaturen en activiteiten met een middelmatige intesiteit.

Hybrid

HyActive Hybrid ondergoed maakt gebruik van de naadloze technologie om warmte zones te creëren waar het lichaam meer isolatie nodig heeft en ventilerende zones waar er hoge transpiratie is. De ‘next-to-skin’ pasvorm en een minimaal aantal naden bieden een uitermate goed comfort voor activiteiten met hoge intensiteit in koel tot koud weer.

Warm

HyActive Warm ondergoed combineert de thermische isolatie van de holle vezels met een dubbele structuur constructie, waardoor warme lucht ‘gevangen’ wordt voor een extra thermisch effect. Ideaal voor activiteiten van lage tot middelmatige intensiteit in koude omstandigheden.

 

BASELAYER HYBRID: