Voorstelling AHA-project

Datum: 
dinsdag 20 september 2011 19:30 - 21:00

Op dinsdag 20 september stellen we het AHA-project voor aan het grote publiek!

Iedereen welkom! Afspraak om 19.30 uur in de Magritte-zaal van Leiepoort Deinze campus Sint-Hendrik.

Geachte

Het wordt een bijzonder schooljaar voor de scholen in Deinze. Vanaf december kunnen alle leerlingen gedurende meer dan zes weken de poolexpeditie van een leerkracht op Antarctica volgen!

Campus Sint-Hendrik won vorig schooljaar de Polar Quest, een wedstrijd die kaderde in een educatief project van de International Polar Foundation. De wedstrijd wordt gesteund door het actieplan van de Vlaamse Overheid ‘Wetenschap maakt knap’. Hierdoor gaat Koen Meirlaen, leerkracht aardrijkskunde in Leiepoort campus Sint-Hendrik van december 2011 tot februari 2012 op expeditie naar het Prinses Elisabeth Antarctica-station.

De jury bekroonde het AHA-project omdat het kinderen en jongeren wil uitdagen om op een positieve manier de klimaatverandering een halt toe te roepen. Het AHA-project is zodanig uitgewerkt dat het aan alle leerkrachten van alle scholen kansen biedt om in hun vakgebied deze unieke poolexpeditie te betrekken. We willen immers via het AHA-project en de poolexpeditie bij zoveel mogelijk mensen een AHA-ervaring over de klimaatproblematiek teweegbrengen en hen zo aanzetten tot actie!

We stellen u het AHA-project graag voor op dinsdag 20 september 2011 om 19.30 uur in de Magritte-zaal van Leiepoort campus Sint-Hendrik. De verschillende onderdelen van het project worden toegelicht door de leerlingen. De International Polar Foundation schetst de mogelijkheden van het project en Koen Meirlaen bespreekt de poolexpeditie. Na de voorstelling is er nog wat tijd om bij een drankje na te praten.

Iedereen is welkom, ook leerlingen. Onder het motto ‘denk globaal, doe lokaal’ hopen we op een mooie delegatie uit de verschillende scholen om samen de uitdaging aan te gaan.

 

Met vriendelijke groeten

 

Koen Meirlaen                                                John Caron, Paul Schaubroeck, Karla De Ruyck

AHA-stuurgroep                                             Directieteam

 

Leiepoort Deinze campus Sint-Hendrik doet alvast mee! Join us? Bekijk het filmpje: