Antarctica Avond met Hugo Decleir

Datum: 
donderdag 1 maart 2012 19:30

1 maart 2012 - Antarctica Avond met Hugo Decleir

Atlas Reizen nodigt je uit voor een ongeëvenaard avontuur. Je vliegt over Kaap Hoorn, de Antarctische convergentie en de mythische onstuimige waters van de Drake Passage. Zo zet je in een mum van tijd vanuit Punta Arenas in Patagonië voet aan wal op een van 's werelds koudste, hoogste, winderigste, droogste en meest ontoegankelijke continenten: Antarctica!

Op 1 maart 2012 organiseert Atlas Reizen een heuse Antarctica avond. Juan Cristobal Del Pedragal Bravo van XXI, onze partner in Antarctica én professor Hugo Decleir, glacioloog en specialist in Antarctica aan de V.U.B., vertellen uit eerste hand. Het belooft een coole avond te worden.

Na een korte praktische intro mbt 'hoe en wanneer', duikt professor Decleir aan de hand van anecdotes onder in de historische en huidige Belgische aanwezigheid op dit mythische continent. Adrien de Gerlache, het Belgische Princess Elisabeth onderzoekstation, fauna en flora, maar ook de invloed van de klimaatopwarming komen aan bod. Een avond over 'the last frontier' en een échte 'last chance to see'!

Praktisch: 1 maart 2012 - 19u30 - Waregem
Toegang gratis. Gelieve je aanwezigheid te bevestigen via info [at] atlasreizen [dot] be op 056/60.58.58 Afhankelijk van het aantal deelnemers, kiezen wij de locatie. Een avond op maat, zeggens.