Koen Meirlaen gaat op stap in Vlaanderen met de lezing 'Antarctica en klimaatverandering'! Iedereen welkom!

Het AHA-project krijgt een boeiend vervolg! Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kan je de lezing 'Antarctica en klimaatverandering' bijwonen.

Koen Meirlaen vertelt in een boeiende lezing over zijn avonturen in Antarctica. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal vertelt hij over de onderzoeken, over het klimaatverhaal, over de onbeschrijflijk mooie natuur en overleven in de extreme koude! Welke uitdagingen staan ons te wachten en hoe gaan we om met deze klimaatverandering? Uiteraard kom je ook veel te weten over het Belgische poolstation; het Princess Elisabeth Antarctica-station, uniek om zijn zero-emissie karakter.

Hou de kalender in de gaten en volg de laatste updates via www.facebook.com/ahaproject

Davidsfonds Meerbeke was alvast enthousiast, getuige dit verslag:

Koen Meirlaen is een zeer vlotte spreker, een enthousiaste persoon die ook zijn onderwerp heel verstaanbaar aan zijn doelpubliek wist te over te brengen.
Hij is duidelijk een talentvol spraakwater met een visie die zijn publiek wist te boeien van begin tot einde.

Met heel wat didactisch beeldmateriaal, grafieken en statistieken werd de - met momenten moeilijke materie -  toch heel herkenbaar voor het publiek.

Alle deelnemers zijn zich na gisteren ook opnieuw wat meer milieubewust!

Voor de meesten was Antarctica eveneens een ontdekking: een eerste kennismaking met een weinig bekend deel van onze aarde.
Koen heeft gisteren dan ook heel wat positieve reacties gekregen. Het feit dat hij nog een uur lang na de voordracht is blijven napraten met mensen uit het publiek, zegt voldoende.

Lezing 'Antarctica en klimaatverandering' - vrijdag 19 oktober 2012 @ CC Den Blank, Overijse: